Zilverdag.nl

SilverChallenge 2024

22. Twee Vlinders – Myrthe Breukink

Twee vlinders dansen in een gezamenlijk ritme. Het object ‘Twee Vlinders’ is geinspireerd door het Spaanse lied ‘Dos Oruguitas’, gezonden door Sebastián Yatra. Het lied, dat bekend is uit de film Encanto, verhaalt over twee verliefde rpsen (oruguitas). De rupsen moeten elkaar laten gaan en meer algemeen ‘loslaten’, om zich te ontwikkelen als vlinders.

De goudkleurige messing vlinders in dit object hebben elkaar teruggevonden in een eeuwigdurende dans. De constructie is vervaardigd in geoxideerd zilver, en het mechaniek is weggewerkt in een gedecoreerd houten doosje.

22. Twee Vlinders – Myrthe Breukink Meer lezen »

19. Meiklokjes in het ritme van de wind – Sanneke van Belzen

‘Meiklokjes wiegen in het ritme van de wind, lente’s symfonie, zacht en bemind’. Lelietjes van Dalen, ook wel meiklokjes genoemd, staan symbool voor geluk, liefde en een nieuw begin.

Op allerlei manieren komt ritme in dit werkstuk terug:

  • het ritme van de seizoenen
  • de gelijke afstand van de klokjes in de spiraal
  • van boven naar beneden van groot naar klein en in de spiegel weer omgekeerd
  • het ritme van de wind in de windgang

19. Meiklokjes in het ritme van de wind – Sanneke van Belzen Meer lezen »

18. Ondergrondse symfonie Mycelium – Simone van den Broek

Deze ketting, geïnspireerd door de stille wereld van het bos, weerspiegelt de verbinding met de natuur. Fijn geweven als myceliumdraden, versierd met goud en zilveren bolletjes en glinsterende Swarovski kristallen, symboliseert elk element de pulserende levenskracht van het ondergrondse netwerk. Het dragen ervan nodigt uit tot harmonie met de natuurlijke ritmes.

18. Ondergrondse symfonie Mycelium – Simone van den Broek Meer lezen »

13. Ritme der Natuur – Danielle van Wijngaarden

Een uit edelstenen en zilver opgebouwd kunstobject. De zilveren draden zijn door mij grotendeels zelf van oud zilver vervaardigd, van het gieten, via de wals, door het trekijzer, tot zilverdraa van 0,3 mm. Het ritme van de natuur is uitgebeeld door alle seizoenen in 1 boom te bundelen en daarbij met een knipoog het 5e ‘kerstseizoen’. Het ritme van de natuur draag ik op aan Luca, die hopelijk zijn eigen ritme heeft gevonden in het licht.

13. Ritme der Natuur – Danielle van Wijngaarden Meer lezen »