Zilverdag.nl

Bezoekers

Met een zevende lustrum achter de rug mag de Nationale Zilverdag in Schoonhoven een begrip heten. Elk jaar wordt de historische binnenstad van Schoonhoven op Tweede Pinksterdag tussen 10.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidswerkplaats!

De volgende Nationale Zilverdag vindt plaats op maandag 20 mei 2024.

Demonstraties
Zilversmeden laten je tijdens de Nationale Zilverdag de fijne kneepjes van hun vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties. Ze maken de fijnste sieraden tot de meest prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten de edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn de vele prachtige ateliers, de enige Vakschool van Nederland, het Nederlandse Zilvermuseum en juwelier Rikkoert die Schoonhoven samen al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken.

Wordt Tweede Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. Combineer jouw reis naar dé zilverhoofdstad van Nederland, Schoonhoven, met de prachtige omringende Krimpenerwaard en ontdek het prachtige landschap, de vele boerderijen en gezellige dorpskernen.

Geschiedenis Zilver in Schoonhoven
Schoonhoven Zilverstad: het wordt in één adem uitgesproken. Hoe is dat zo gekomen? Lees hier meer over de Legacy van de Zilverstad! Je onderdompelen in de geschiedenis van het Zilver kan ook door een (gratis) abonnement te nemen op het historisch tijdschrift de Zilverhistograaf, een digitaal magazine dat vier keer per jaar verschijnt.