Zilverdag.nl

Silver Challenge

Laat je uitdagen tot vernieuwing in het edelsmeden: doe mee aan de Silver Challenge tijdens de Nationale Zilverdag. In de afgelopen jaren was er verrassend werk te zien. Tijdens de Nationale Zilverdag worden de prachtige werkstukken tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven en kunnen bezoekers daar hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen: de winnaar van de Vakjuryprijs krijgt €400 en de winnaar van de Publieksprijs krijgt €250. Daarnaast worden er nog waardebonnen ter beschikking gesteld door Birgem en Herens & Herens.

Silver Challenge 2023
Elke editie van de Nationale Zilverdag heeft een passend, nieuw thema voor de welbekende Silver Challenge en de Junior Challenge. Dit jaar is er gekozen voor verandering. Waarom dit thema? Om een aantal redenen; allereerst is de samenstelling van ons bestuur gewijzigd en is er naast Wendy van Buren als nieuwe voorzitter ook een nieuwe penningmeester aangesloten. Daarnaast zal de indeling van de binnenstad ook anders zijn dan voorgaande jaren en gaan we ons als bestuur aankomende editie meer richten op het aantrekken van (hopelijk) nieuwe, internationale goud- en zilversmeden. Enthousiast over dit thema en popt er al direct een idee op? Schrijf je dan nu hieronder direct in voor de Silver Challenge 2023!

Door inschrijving voor de Silver Challenge geeft u toestemming aan de Stichting Nationale Zilverdag voor gebruik van naam, foto’s en videomateriaal voor website, social media en promotiemateriaal.

De Silver Challenge wordt gesponsord door het Goud- en Zilversmidsgilde St. Eloy.

Kirsten Quaedackers won de Vakjuryprijs met haar werk 'The adventure of new beginnings'.
Femke Toele won de Publieksprijs met haar werk 'Pixel; de papegaai'.